Magia Craciunului!

Mai sunt cateva zile pana la Craciun, mai exact 3 zile. Si sincer, nici nu se simte spiritul festiv de Crăciun. Mai tineti minte in anii trecuti cum arata orasul in prag de sarbatori? Peste tot erau beculete, brazi impodobiti, copii fericiti jucandu-se in zapada, oameni de zapada si ingerasi peste tot, miros de cozonaci la fiecare usa si bineinteles colindatorii... nelipsitii colindatori... Mi-e dor de ei, mi-e dor de corurile de copii care veneau la usa mea si cantau atat de frumos ca mi se facea pielea de gaina si imi dadeau lacrimile... Acum, totul e trist.
  In schimb a fost ceva care mi-a adus totusi aminte putin de magia sarbatorilor de iarna. A fost mai devreme un grup de vreo 10 colindatori veniti cu capra. Au cantat vreao 10 minute la scara mea... si ce credeti? nimeni nu le-a dat nimic... Absolut nimeni... saracii erau inghetati, dar tot cantau si dansau. Inainte sa plece le-am aruncat si eu ceva banuti, au sarit in sus de bucurie si au facut tumbe in semn de apreciere. Frumos! In sfarsit cineva care nu a uitat traditia si care face tot posibilul sa nu fie uitata.
   Stau si ma intreb... oare peste cativa ani va mai exista Craciunul???  daca totusi continua in acest fel... slabe sanse sa-si mai aminteasca cineva si de Mos Craciun. Acel batranel dragut cu barba alba care ne lasa cadouri sub brad.  Asa ca, va rog, nu uitati de Craciun, nu uitati de traditii, de colindatori, primiti-i cu bratele deschise, impodobiti bradul alaturi de cei dragi, fi-ti alaturi de ei in aceste zile sfinte.
Eu va urez un Craciun cat mai fericit, mosul sa fie darnic cu voi, liniste sufleteasca si intelegere de sarbatori!
La Multi Ani!

Niciun comentariu: