Stresul !?

Zodiac Anti-stres!
          
       BERBEC - Absenta ii provoaca stres

   Daca ne gandim la stres in mod conventional, Berbecul rezista destul de bine la tensiuni. Fiind hiperenergic, curajos si optimist, nu oboseste si nu se teme de dificultati. In mod constient sau nu, alearga dupa provocari si este mai eficient cand evolueaza sub presiune. De fapt, chiar se hraneste cu stres. 
   Intra in suferinta psihica doar cand este condamnat la inactivitate, cand e amanat, i se bareaza dreptul la initiativa, nu are cu cine sau pentru ce sa lupte. In mod particular, femeia Berbec sufera cand este redusa la rolul de gospodina, fiica sau sotie casnica. 
  Cum reactioneaza la stres - In conditii frustrante, tumultul de energie deviat de la calea fireasca se transforma in accese de furie sau violenta, asumarea de riscuri inutile, migrene, sinuzite, dureri de dinti, inflamatii sau infectii, eventual hipertensiune sau accidente vasculare.  Cum se relaxeaza - Alcoolul, tutunul si cafeaua nu-i alina frustrarea, ci ii accentueaza dezechilibrul energetic. Sportul, gimnastica, participarea la orice fel de concursuri sau competitii au un efect pozitiv. E important sa-si identifice tipul de restrictie si sa o elimine cat mai rapid.

   Peste acest zodiac am dat absolut intamplator pe Google. Cautam articole care vorbesc despre stres. Da, Stres! Cel care ne omoara zilnic, putin cate putin. Cel care ne provoaca insomnii, hipertensiuni, probleme digestive, probleme sexuale, infarct si lista poate continua la nesfarsit!  Boala noului mileniu, cum i se mai spune, afecteaza vietile a milioane de oameni. Prietenii, familia, partenerul de viata, toti sufera de aceasta noua boala. Si totusi, care sunt cauzele? Sa fie oare din cauza presiunii atmosferice? Din cauza norului de cenusa? :)) sa fim seriosi... Este din cauza lipsei locurilor de munca!!! Chiar mai devreme putin ma uitam la televizor si arata din diferite orase, ce se intampla la Bursa Locurilor de Munca. Intr-un oras, nu mai dau nume, erau 125.000 de someri. Si cate locuri de munca credeti sa erau oferite??? 120!!! 120? cum ma? Si mai ziceau ca in 50% dintre familiile acelui oras, ambii soti sunt in somaj. Pai si cum sa nu fii stresat frate? :)) Sau noi, cei tineri, facem o facultate, cheltuim o gramada de bani si cand o termini unde te duci??? Nu te angajeaza nimeni! De ce? Pentru ca nu ai experienta! Este o bataie de joc! Se duce de rapa tara asta! Incet si sigur! 
  
 Si ca sa va binedispun, va las un test foarte interesant despre stres. Distractie placuta!

  Care este nivelul ta de stres?

    V-am pupat! Am plecat la o plimbare ca sa scap de stres :))

Niciun comentariu: